Menu menu close
Ons bureau

Public affairs en strategieontwikkeling

Hoe kun je de omgeving beïnvloeden om je eigen doelen dichterbij te brengen? Dat is waar het bij public affairs en lobby om draait. Partijen kunnen hun doelen meestal niet op eigen kracht bereiken en moeten samenwerken om invloed uit te oefenen. Het opstellen van een gedegen lobbystrategie is dan essentieel. Onze adviseurs helpen daar graag bij.

Public affairs bureau Den Haag

Als public affairs bureau in Den Haag hebben wij een eigen visie op lobby. Collega Jur de Haan, onze publicaffairsspecialist, schetst zijn kijk op dit bijzondere vak:

Niet de eigen oplossing, maar de opgave moet centraal staan. Elke samenwerkingspartner heeft een eigen beeld van wat er aan de hand is en van wat er moet gebeuren. Daarom is het van belang dat naast elkaar te leggen en verbindingen te zoeken.

Het helpt dan om een duidelijke focus te hebben. Wie met te veel opgaven in de weer is, verliest herkenbaarheid en slagkracht. Dat geldt ook voor gemeenten.

En hoe effectief zijn vervolgens onze coalities? Want, een belangrijke les uit mijn publicatie “Door Haagse ogen” is, wie in zijn eentje lobbyt, lobbyt niet. Samen optrekken is echt nodig. Niet alleen extern, maar ook intern moet de samenwerking kloppen. Wanneer moet mijn directeur of wethouder optreden? En met welke boodschap? Wie doet daarbij wat? Veel publicaffairs-initiatieven sneuvelen omdat dit samenspel weinig regie kent.

Wij helpen u graag aan een stevige, nieuwe publicaffairs-aanpak, waarmee u echt het verschil weet te maken!

Publicaties: