Menu menu close
Onze mensen

Marieke Koemans

Marieke_Koemans-18-09-11-441.jpg

Marieke Koemans (1993) Studeerde Sociologie (Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Zij werkt sinds 2018 als Junior Adviseur bij ons bureau.

Huidige Werkzaamheden Marieke houdt zich onder meer bezig met de coördinatie van het G4 onderwijsnetwerk en het G40 netwerk Wmo, Jeugd en Onderwijs. Daarnaast is zij betrokken bij het organiseren van stakeholderbijeenkomsten, praktijksessies en expertsessies en bij enkele onderzoeks- en adviesopdrachten. Tevens is Marieke actief bij een adviestraject public affairs voor een gemeentelijk netwerk, waarin gemeenten worden geholpen hun gezamenlijke ambities te scherpen en in te zetten op een meerjarige lobbystrategie.

Opleiding en eerdere werkzaamheden Marieke studeerde tussen 2011 en 2015 Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Leiden. In haar derde studiejaar heeft Marieke een jaar stage gelopen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in Den Haag. Marieke heeft twee jaar (tijdens en na haar studie) als ambulant gezinsbegeleider gewerkt. Vervolgens heeft Marieke van 2016 tot 2018 met succes een pre-master en master Sociologie afgerond aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Tijdens haar Master heeft Marieke zich gespecialiseerd in Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid en Organisatiesociologie. Marieke heeft voor haar scriptie onderzocht of burgerinitiatieven in de huidige participatiesamenleving kunnen bijdragen aan de gemeenschapsveerkracht (zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen) van een woonwijk bij de komst van statushouders in de wijk.