Menu menu close
Onze mensen

Marieke Lamers

Analytisch, sociaal, nieuwsgierig

Marieke Lamers is socioloog, gespecialiseerd in de sociologie van gezondheid, zorg en welzijn. Sinds 2016 werkt zij bij ons bureau.

Marieke aan het woord

“Als kind wilde ik graag arts worden. Het leek me geweldig om te leren over de gezondheidzorg en samen met anderen te bedenken hoe je dit systeem nóg beter kan maken. Tot ik me realiseerde dat je als arts vooral bezig bent met individuele patiënten en hun klacht, terwijl ik me liever bezighoud met grote groepen mensen en de inrichting van de gezondheidszorg. Daarom koos ik voor de studie sociologie en kwam ik terecht bij Zunderdorp Beleidsadvies en Management. Hier mag ik me de hele dag bezighouden met maatschappelijke vraagstukken in het sociaal domein.

Als adviseur coördineer en adviseer ik allerlei samenwerkingstrajecten. Hoe ingewikkelder het traject, hoe meer ik in mijn element ben. De dynamiek van het samenspel, de reuring: ik vind het heerlijk om mijn hersenen hierover te laten kraken. Door vraagstukken analytisch te benaderen, nieuwsgierig te zijn en overzicht te bieden, help ik opdrachtgevers en betrokkenen om écht verder te komen in het vervullen van hun opdracht.

Mijn collega’s maken wel eens grapjes over mijn voorliefde voor Excel. Hoewel ik inderdaad gek ben op cijfertjes, pas ik mijn analytische en gestructureerde manier van werken ook graag toe via graphic facilitation: een methode waarbij ik de belangrijkste punten uit een vergadering vat in een tekening.”

Voorbeelden van opdrachten die Marieke deed/doet

  • Coördinatie van de G4 netwerken Jeugd en Wmo
  • Coördinatie van het strategisch afstemmingsoverleg Jeugd en Wmo van VNG en gemeenten
  • In opdracht van de Coalitie Onderwijs-zorg-jeugd (21 landelijke partijen waaronder PO-raad, Jeugdzorg NL, branche kinderopvang), meegewerkt aan een advies over het versnellen en bestendigen van de aansluiting onderwijs-zorg-jeugd
  • Ondersteuning van de VNG-projectleider 16-27 en coördinatie van het gemeentelijk netwerk 16-27
  • Coördinatie van de G40 themagroep Zorg, Jeugd en Onderwijs

Contactgegevens

Mlamers@zunderdorp.nl

070 2211959