Menu menu close
Onze trainingen

Leergang Public Affairs door Gemeenten - start 27 september 2021

Til de public affairs naar een hoger niveau in jouw gemeente of regio

Maatschappelijke opgaven laten zich alleen oplossen door een slim samenspel tussen gemeenten en stakeholders. De inhoud, en daaromheen de Public Affairs, de strategiebepaling en de communicatie moeten goed in elkaar grijpen. Het opbouwen, onderhouden en benutten van zo’n samenspel gaat niet vanzelf. Hoe til je de Public Affairs in jouw gemeente naar een hoger plan? Hoe kom en blijf je binnen in politiek Den Haag? Hoe creëer je een effectief samenspel met collega’s, bestuurders en maatschappelijke partners?

Dat soort vragen worden beantwoord in de Leergang Public Affairs door Gemeenten. Tijdens de leergang krijg je inzichten en handvatten om public affairs op te bouwen of uit te bouwen. Je helpt jouw bestuurders hun ambities waar te maken en ontdekt dat public affairs meer is dan het overbrengen van een lobbyboodschap.

De derde leergang ‘Public Affairs door gemeenten’ start op 27 september 2021. Klik hier voor het gehele programma en meld je direct aan!

Over het Programma

Wie jij bent

  • Je bent programmamanager, projectleider, strateeg, bestuursadviseur, lobbyist, PA-adviseur of communicatieadviseur in een gemeente of regio;
  • Je bent actief in het sociale, fysieke of economisch domein;
  • Je staat open voor nieuwe inzichten en werkwijzen die je wilt delen met anderen;
  • Je wilt de samenwerking in jouw gemeente of regio nieuwe impulsen geven.

Jouw gemeente of regio centraal

Voorafgaand aan de leergang heb je een persoonlijk intakegesprek met de leergangbegeleider(s). We bepalen jouw doelen en scherpen deze aan. De leergang is opgebouwd uit drie modules en beslaat in totaal zes dagen. Tijdens de leergang staat jouw gemeente of regio centraal. Na afloop ga je naar huis met een public-affairsplan waarmee je direct aan de slag kunt.

Resultaat

Na afloop van de leergang:

  • Heb je verdieping en inspiratie opgedaan voor jouw PA werkpraktijk;
  • Heb je de ontwikkelingen in public affairs vanuit verschillende perspectieven bekeken en geanalyseerd;
  • Weet je hoe je de beïnvloedingskracht van jouw gemeente of regio kunt vergroten;
  • Heb je kennis van het opbouwen, onderhouden en benutten van relatienetwerken;
  • Heb je diverse Tweede Kamerleden en Haagse topambtenaren geïnterviewd;
  • Weet je hoe de hazen écht lopen in Den Haag.

Je ontvangt na het volgen van de leergang het bijbehorende certificaat van het Centre for Professional Learning, Faculteit Governance and Global Affairs.

Over de begeleiders

Jur de Haan en Erik van Venetië adviseren colleges van B en W en hun ambtelijke ondersteuners over hun public-affairsstrategie, hun lobbyactiviteiten en de interne organisatie daarvan. Ze geven cursussen en workshops. De afgelopen jaren gaven zij de cursus ‘Strategisch Positioneren en Lobby’ aan veel gemeenteambtenaren.

Vraag meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de leergang. Of neem contact op met Jur de Haan door te mailen naar jdehaan@zunderdorp.nl of te bellen naar 06 2826 1195.