Menu menu close
Onze mensen

Maaike Zunderdorp

Verbindend, analytisch, creatief

Maaike Zunderdorp is een ervaren adviseur op het gebied van alliantie- en procesmanagement en is in 2015 bij ons komen werken. Sinds 2020 is zij directeur van ons bureau.

Maaike aan het woord

"Maatschappelijke waarde en vernieuwende concepten worden vaak gecreëerd door partijen die samenwerken in allianties, ketens of netwerken. Samenwerken is niet altijd gemakkelijk en brengt veel uitdagingen met zich mee. Het creëren, begeleiden en verder helpen van allianties en netwerken en het samen komen tot betekenisvolle inhoud is wat ik het liefste doe. Maatschappelijke relevantie is daarbij voor mij erg belangrijk.

Bij Berenschot heb ik diverse maatschappelijk relevante opdrachtgevers geadviseerd op het gebied van alliantie- en procesmanagement. Daarnaast deed ik veel beleidsevaluaties, verandertrajecten en ontwikkelde ik nieuwe innovatieve werkvormen voor interactieve sessies. Het combineren van inhoud en proces is mijn specialiteit.

Bij Zunderdorp Beleidsadvies en Management houd ik mij bezig met de strategische en organisatorische coördinatie van netwerken en help ik onze opdrachtgevers met procesbegeleiding, onderzoek en advies. Ook ontwerp en begeleid ik veel interactieve sessies, expertmeetings met stakeholders en conferenties. Als directeur houd ik mij bovendien bezig met het reilen en zeilen van ons bureau.

Bij al mijn werkzaamheden maak ik graag gebruik van vernieuwende werkvormen en concepten. Zo werk ik graag volgens de methode van design thinking, waarbij de eindgebruiker centraal wordt gesteld bij het maken van beleid. Bij de Erasmus Academie ben ik docent voor de opleiding Ketenregie, een opleiding voor (keten/netwerk)regisseurs."

Voorbeelden van opdrachten die Maaike deed/doet

  • In opdracht van de Coalitie Onderwijs-zorg-jeugd (21 landelijke partijen waaronder PO-raad, Jeugdzorg NL, branche kinderopvang), advies geschreven met de kwartiermaker over het versnellen en bestendigen van de aansluiting onderwijs-zorg-jeugd en vervolgens het implementatieplan geschreven voor het programma
  • Coördinatie Kopgroep wethouders voor Kindcentra
  • Onderzoek naar pilots van School naar werk
  • Provincie Zeeland: leefbaarheid voor MBO leerlingen volgens de methode van Design Thinking
  • Ministerie J&V: helpen opstarten van het programma Scheiden zonder schade door advisering t.b.v. het platform

Contactgegevens

maaike@zunderdorp.nl

070 2211959